עיצוב פנים הוא דיסציפלינה מורכבת. הוא כרוך בשימוש בצבעים נכונים, שימוש ברהיטים בתוך חללים מסוימים כל זאת בכדי להפוך את אותם החדרים לנעימים ועדינים מבחינה עיצובית. אבל ישנם גורמים אחרים שיכולים להשפיע על מראה החדר שלנו.
באיזה סוג תאורה כדאי להשתמש בחדר? איך להתאים את התאורה לאופי הבית, ועוד שאלות קשות ביותר המשלבות עיצוב פנים ותאורה.
גופי תאורה נועדו לספק אור לחדר שלנו. אותם גופי תאורה מעוצבים בדרך כלל הם מותקנים על התקרה או על הקירות שלנו וניתן להשתמש בהם ליצירת מצבי רוח שונים בחלל בו הם מוצבים. ניתן לסווג גופי תאורה כתאורת עבודה או תאורת סביבה. תאורת משימות המתמקדת בדרך כלל במתן תאורה ישירה למשימות ספציפיות כגון קריאה, בעוד שתאורת הסביבה היא כללית יותר ומספקת רמת אור כללית בחדר ללא מטרה ספציפית. ישנם סוגים רבים של גופי תאורה הקיימים בשוק כיום והם עוצבו תוך מחשבה על פונקציות שונות. סוג אחד של גוף שתוכנן מתוך מחשבה על יעילות אנרגטית הוא נורות LED שצורכות פחות אנרגיה מנורות מסורתיות ופולטות פחות חום, מה שיכול להפחית את עלויות הקירור של בניינים.
הנורות בהן אנו משתמשים בבתים ובמשרדים שלנו יכולות להיות ליבון, שהוא סוג הנורות הישן ביותר ובדרך כלל לא חסכוני בחשמל כמו פלורסנט, שהן חדשות יותר אך יקרות יותר. נורות פלורסנט חסכוניות יותר באנרגיה מאשר נורות ליבון אך גם עולות יותר.
נורת חוט היא נורת ליבון המשתמשת בחוט מתכת דק כדי לספק את החום הדרוש לתאורה. חוט המתכת מחומם באמצעות זרם חשמלי דרך קשת חשמלית במתח גבוה, המחממת את האוויר סביבו וגורמת לו לפלוט אור. תהליך זה של חימום ופליטת אור מחוטי טונגסטן נמצא בשימוש מאז 1881 בנורות פחמן שהמציא תומס אדיסון.
ההמצאה של מנורת חוט טונגסטן הראשונה בעלת תכלית מסחרית בשנת 1910 אפשרה לייצר נורות כאלה עם אורך חיים ויעילות הרבה יותר מאשר מקבילות הפחמן שלהן, תוך שהיא נותרה זולה משמעותית מסוגי מנורות אחרות כגון מנורות פלורסנט.
באמצעות נורות אלו ניתן להפיק יותר אור מאשר בנורות ליבון רגילות ויש להם אורך חיים ארוך יותר, אבל הם גם צורכות יותר חשמל בשימוש ומפיקות יותר חום.
נורת ההלוגן מורכבת מחוט טונגסטן המוקף במעטפת שקופה מזכוכית קוורץ מלאה בגז אינרטי בלחץ נמוך.
הגז מסייע במניעת התחמצנות החוט (שינוי ההרכב הכימי שלו).
נורות לד הן האופציה החסכונית ביותר לתאורה בחללי מגורים ומסחר כאחד.
הן מהוות חלופה מצוינת לנורות המסורתיות מכיוון שהן מחזיקות מעמד זמן רב יותר וצורכות פחות חשמל.
אורך החיים של נורת לד הוא 25,000 שעות, שהם בערך פי 20 יותר מאורך החיים של נורה רגילה. זה אומר שאתה לא צריך לדאוג להחליף את הנורות בתדירות שבה היית עושה עם נורה רגילה.
נורות לד גם משתמשות ב-80% פחות חשמל מנורות מסורתיות, מה שאומר שהן יחסכו לך כסף בחשבון החשמל שלך.