אין הורה שלא רוצה את הטוב והאיכותי ביותר עבור הילד שלו. זה כולל גם את התחום של עיצוב וארגון חדר הילדים, תהליך שמתרחש חודשים לפני שהתינוק נולד.
כאשר מעצבים את החדר של הילד נהוג לחשוב על מספר פרמטרים – נוחות, יופי, בחירה של נושא או סגנון עיצובי וכמובן בטיחות. הרצון הוא שהחדר יהיה נעים לשהייה, מרווח ונוח, ויהיו בו כל הפריטים והרהיטים הנדרשים לשגרת היום של התינוק. בנוסף, חשוב שבחדר התינוק יוכל להתפתח ולגדול ולכן כדאי שהתנאים יהיו תומכים. כשמדובר בפעוט או בתינוק שנמצא בשלבי גדילה מתקדמים, חשוב לבחור באלמנטים עיצוביים אותם התינוק מראה לנו שהוא אוהב ושיתרמו לתחושה כללית טובה אצלו.
כשמדובר בתינוק או בילד צעיר, כמובן שבחירת הרהיטים וכל מה שיהיה בחדר תלוי בהורים, בטעם האישי שלהם ובהעדפות שלהם. עם זאת, כבר בגיל צעיר אפשר לזהות בתינוק המתפתח את הטעם המועדף אליו ואת הצבעים אליהם הוא פונה, ולכן כדאי להתחשב גם בזה – או לכל הפחות לצפות קדימה ולא לבחור בצבעים מאוד גנריים כגון ורוד ותכלת.
הראייה של התינוק מתפתחת אט אט כבר בגילאים הראשונים שלו בחיים (למשל, בגיל חודשיים התינוק יכול לזהות ולראות צבעים, גם אם לא יבחין בין גוונים שונים, ובגיל 6-8 חודשים הראייה מתחדדת ומתבססת כך שהוא יכול כבר לזהות חפצים ולהבין מה נמצא אל מול עיניו). הצבעים הראשונים שהתינוק יודע לראות ולזהות הם אדום, שחור ולבן אך כיוון שאלה צבעים חזקים ונועזים – הורים רבים פחות מעדיפים לשלב אותם בעיצוב החדר.
סביב גיל 7-8 חודשים התינוק כבר מזהה קשת צבעים רחבה ולכן כדאי להעדיף בעיצוב החדר שלו צבעים רכים ונעימים שגורמים לתחושה נינוחה ורגועה – גווני ורוד וכתום, צבעי פסטל, ירוקים עדינים ובהירים וכמובן כחול ותכלת. חשוב לקחת בחשבון שגוונים חזקים כמו אדום יכולים ליצור תחושה של מתח או להביא את התינוק לערנות שתפריע לו להירדם ולכן צבעים או גוונים חמים נחשבים לפחות מומלצים. כאשר בוחרים בצבעים הרכים אפשר לשלב רהיטים בצבעים או גוונים דומים בזכות היצע רחב ואפשרויות מגוונות, וכך הסגנון העיצובי יהיה נעים לעין והשהייה בחדר תהיה ידידותית יותר.
אחד הדברים שלעיתים חומקים מהתודעה שלנו הוא המחשבה לטווח ארוך. ההורים עסוקים מאוד בתכנון העיצוב שיתאים לתינוק הצעיר, אך הזמן חולף מהר והתינוק הופך לפעוט ואז לילד צעיר שהעיצוב פחות מתאים לו ולשגרת היום-יום שלו. לכן, אחת העצות החשובות ביותר היא חשיבה קדימה ובחירת סגנון עיצובי שיתאים לשנים, אפילו עד גיל בית ספר יסודי. דבר נוסף ולא פחות חשוב הוא בחירה בסגנון עיצובי שלא ימאס ממנו עם הזמן וכאן שוב נכנסים לתמונה הצבעים הרכים והעדינים, אלה שנעימים לעין לפרק זמן בלתי מוגבל. כמו כן, חשוב לבחור ברהיטים שגם יתאימו לעיצוב ולחלל החדר וגם ישמרו על הבטיחות של התינוק או הילד. מומלץ גם להוסיף משחקים המעודדים סקרנות והתפתחות בעלי טקסטורות שונות ולנסות להתחשב בעת סידור החדר במגבלות הגובה של התינוק ולהנגיש לו את הדברים שהיינו רוצים שיוכל להגיע אליהם לבד ולשחק איתם ובהתאם להרחיק את אלו שמסוכנים עבורו.
וכך החדר יהפוך למקום שכיף ונעים לשהות בו לזמן ממושך – גם לילד וגם לכם.